איך תעשו מינגלינג מצויין ותהפכו אותו ל"מינג-ליד"?

הנה כמה טיפים חשובים וגם חילקתי לכם אותם לפי שלבים

באחד הכנסים בהם ביקרנו לאחרונה, גבריאל המציא מושג חדש "מינגליד" – כלומר מינגלינג שמטרתו לייצר לעסק לידים.
אין ספק שהוא גאון, וזה גם גרם לי לחשוב.

השתתפות במפגשים חברתיים ואירועים עסקיים היא הזדמנות מצויינת להכיר אנשים חדשים ולבנות קשרים אישיים ועסקיים. אבל איך נהפוך מינגלינג לאיסוף לידים שיקדמו את העסק?

איך תתכוננו לפני המפגש?

1. להכין מראש כרטיסי ביקור (פיזיים או דיגיטליים)
תוודאו שאתם מגיעים לכל אירוע עם כרטיסי ביקור או חומר שיווקי שמכיל את פרטי הקשר שלכם. זה כלי פשוט ויעיל להפצת המידע עליכם ועל העסק שלכם.

2. תציבו מטרות ברורות
תחשבו איזה מטרות אתם רוצים להשיג ומזה תבינו איזה לידים יהיו רלוונטים לכם – האם אתם רוצים להכיר שותפים פוטנציאליים? לקוחות חדשים? כשאתם יודעים מה אתם מחפשים, קל יותר להתמקד וגם להשיג תוצאות.

מה עושים במהלך המפגש? 

1. קשב ואמפתיה
כשאתם מדברים עם אנשים, תקשיבו להם באמת ותתעניינו במה שיש להם לומר. אכפתיות אמיתית יוצרת רושם חיובי וגורמת לאנשים לזכור אתכם לטובה.

2. הדדיות
במקום לדבר רק על מה שאתם מציעים, נסו לחשוב על איך תוכלו לעזור לאדם שעומד מולכם. האם יש לכם עצה או חיבור איכותי שיכול להועיל להם? כשאנחנו מציעים עזרה למישהו וגם נותנים אותה באופן מיידי, אנשים יזכרו לכם את זה.

3. ייחודיות
אל תתפזרו וספרו מה מייחד אתכם ואת העסק שלכם. אם מי שמולכם רוצה יחס אישי, אל תתמקדו בלספר כמה העסק גדול.תקשיבו לצורך ואז תציגו את הייחודיות שלכם בהתאם.

4. גישה
אף אחד לא חייב לכם כלום ואתם לא חייבים לנהל שיחה עם כל אחד. ובכל זאת, אתם רוצים ליצור אווירה חיובית ומזמינה. אנשים יזכרו את התחושה שהייתה להם בזמן השיחה אתכם, גם אם היא היתה קצרה מאוד, והגישה שלכם יכולה לעשות את ההבדל.

נקודה חשובה!
אחרי שנתתם את כרטיס הביקור שלכם או העברתם כרטיס ביקור דיגיטלי, תמיד תקחו גם את הפרטים של הצד השני. אל תסמכו על זה ש"אולי יצרו איתכם קשר". כדי שתהיה לכם דרך לנהל את התהליך מול ליד חדש וכדי שתוכלו לקדם אותו, תדאגו לקבל פרטי יצירת קשר עם האדם שמולכם.

ומה אחרי שהמפגש הסתיים?

1. תשלחו הודעת תודה
אם אתם רוצים לשמור על קשר עם מישהו, תשלחו הודעה קלילה או הודעת תודה. זו הזדמנות להמשיך את השיחה ולהפוך את הקשרים שיצרתם ללידים אמיתיים.

2. תשמרו על קשר קבוע
גם אם בהמשך הדרך, הליד לא יהפוך ללקוח במהירות שרציתם, תשמרו על קשר ותמשיכו לטפח אותו לאורך זמן. אתם לא יודעים מתי זה יכול להבשיל לידי עסקה או איזה לידים אחרים יכולים להגיע דרך אותו קשר.

3. שיפור מתמיד
אחרי המפגש, תבדקו עם עצמכם את המטרות שהצבתם ואיזה השגתם. נסו למצאו את נקודות החוזקה שלכם ואת הדברים שתוכלו לשפר לקראת המינגלינג הבא שלכם כדי להפוך אותו ליעיל יותר.

ובנימה אישית, "מינג-ליד" טוב מבוסס על בניית מערכות יחסים משמעותיות, והגישה הזו יכולה להפוך את המינגלינג שלכם לערוץ שיווקי חזק שיעזור לכם בצמיחה האישית והעסקית שלכם.

אהבתם? מוזמנים לשתף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך...

נשמח לשמוע את דעתכם...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *